Aki nincs

2010 február 24. | Szerző: |

Amikor lélekvándorlásról beszélünk, akkor a karmát csakis a tetteink következményének vesszük, pedig az a lehetőség is fennáll, hogy azok a kötődések, amelyek másokban kialakulnak irántunk, szintén karmát, szintén marasztaló erőt jelentenek (miként a saját kötődéseink ugyanúgy a függőség irányába hatnak, meghatározva a majdani sorsunkat).


A buddhizmus (hinduizmus) egyik célja a kötődések elvágása, amelyek újjászületésre kényszerítik a lelket. Egy történet ezt úgy fejezi ki, hogy a vén hegyi remete azért imádkozik, hogy lője már le valaki az öreg sast, mert addig, amíg emlékezik rá valaki, nem halhat meg – és már csak a sas emlékszik rá.


A lelkem mélyén érzem, hogy nem az a hivatásunk, hogy minél jobban beledolgozzuk magunkat a világba, ezernyi gyökeret eresztve, hanem hogy eloldozzuk magunkat mindentől.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. says:

  Ez vágyként jelenik meg a lelkedben?

 2. su says:

  Kedves (Akinincs) Fülöp!
  Köszönöm, hogy időt szántál rám, s hogy válaszoltál!
  Problémáimat magam okoztam magamnak, de az eloldozást segítségeddel oldottam meg.
  Köszönöm, a „beszélgethetünk” lehetőségét.
  Üdvözlettel: Su.
  (ezt, kérlek, ne aktiváld)

 3. Fülöp says:

  Kedves Lé!

  Válaszaim a következők:
  – Nem vágyként, hanem célként jelenik meg, és már akkor is így volt, amikor még nem is tudtam megfogalmazni, mert egészen korán olyan hősöket választottam, akik ezt megvalósították………..

  – Amúgy nem aranykereskedő, hanem gyémántcsiszoló zsidó vagyok Hollandiában. 🙂

 4. says:

  ….hát, ez nem hangzik túl jól …sajnálom .

 5. Fülöp says:

  ….számomra nem világos, hogy mi hangzik benne rosszul, és mit kell sajnálni. Különösnek tetszik, hogy ami az egyiknek pozitív és értelmes cél, az másban sajnálatot vált ki…….

 6. says:

  Nekem jól esik céltudatlanul gyökereket eresztenem ebbe a világba ,persze elfogadom,hogy másnak nem.Csak első olvasatra valahogy nem hangzott jól.A sajnálom nem lesajnálom akart lenni!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!